Патријарх српски г. Павле примио ватиканског нунција у Београду

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле, заједно са Митрополитом црногорско-приморским Г. Амфилохијем 24. марта ове године, у Патријаршијском двору, разговарао је са надбискупом Еуђенијом Сбарбаром нунцијем Ватикана у Београду.

Надбискуп Сбарбаро, Његовој Светости Патријарху српском и Митрополиту црногорско-приморском, пренео је поздраве Папе Јована Павла II као и најискреније жаљење, саучешће и бол због свега што је задесило српски народ последњих дана на Косову и Метохији. Жаљење и бол Света столица жели да подели са свим православним Црквама у свету, а нарочито са Епархијом рашко-призренском.

Света столица жестоко осуђује протекле трагичне догађаје, јер они се тичу свих хришћана, и залаже се за то да се кривци што пре казне и да се докаже одговорност свих и Албанаца и међународне заједнице која на Косову и Метохији већ пет година покушава да успостави мир.
Ватикански нунциј је понудио својим домаћинима да они сами одреде манастир или цркву коју би Ватикан обновио и на тај начин, своје жеље доказала делом.