Патријарх Иринеј у Митрополији либертивилско-чикашкој

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј јуче је отпутовао у Сједињене Америчке Државе где ће, од 16. фебруара до 1. марта 2011. године, боравити у пастирској посети Митрополији либертивилско-чикашкој.

Планирано је да Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, администратор Митрополије либертивилско-чикашке, после дочека на аеродрому и доксологије у Саборној цркви Васкрсења Господњег у Чикагу посети манастир Светог Саве, где ће 19. фебруара 2011. године служити Свету Литургију и парастос блаженопочившем Митрополиту Христифору.

Патријарх српски увеличаће 20. фебруара 2001. године прославу храмовне славе цркве Светог Симеона Мириточивог у Јужном Чикагу, одакле ће се упутити у манастир Пресвете Богородице у Њу Карлајну у Индијани.

Састанак Епархијског савета Митрополије либеритивилско-чикашке биће одржан 24. фебруара 2011. године, а сутрадан ће заседати Епископски савет.

Патријарх Иринеј началствоваће Светом Архијерејском Литургијом 26. фебруара у манастиру Светог Саве, као и сутрадан у цркви Светог Васкрсења у Чикагу. У понедељак, 28. фебрауара 2011. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј састаће се са православним епископима Чикага у манастиру Нова Грачаница.

Повратак Патријарха Иринеја у Србију планиран је за 1. март 2011. године.