Патријарх српски Иринеј у Вуперталу

Након седнице Епархијског управног одбора и Епархијског савета Епархије средњоевропске у Химелстиру, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 30.марта, при повратку за Београд, Српску православну црквену општину у Вуперталу, покрајина Северна Рајна Вестфалија. Дочекао га је надлежни парох са свештенством архијерејског намесништва за Северну Рајну Вестфалију и великим бројем верујућег народа.

У пратњи Његове Светости били су архијерејски заменик Епархије средњоевропске протојереј-ставрофор Милан Пејић и јереј Мирослав Чолаковић. После доксологије у храму Рођења Пресвете Богородице, Његова Светост је уручио орден Светог Саве  др Славољубу и др Мирјани Матовић, којим их је одликовао Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве. Његова Светост је одржао пригодну беседу и благословио присутни народ поделивши свима иконице, а затим се задржао у црквеној сали на ручку и у разговору са народом.

У поподневним часовима, испраћен од свештенства и одушевљеног народа, Његова Светост је са аеродрома у Дортмунду одлетео за Београд. 

Ј. Марић