Перу: Папа критикује "масовно уништавање" природе и култура

На свом путовању у Латинску Америку папа Фрања је примљен с великим ентузијазмом у Перу - и одмах се упутио у удаљени угао земље.  - Људи из Амазоније изгледају му важнији од председника.

Од четвртка 19.1.2018. увече папа Фрања посетом Перуу обавља други део своје визитације Латинској Америци. У Лими је примљен с готово свенародним празничним расположењем. 

Насупрот његовој првој постаји у Чилеу, овде су фасаде зграда биле прекривене безбројним транспарентима  са натписом "Папа Фрања". Према изворима Цркве, скоро 90% од 31 милиона становника Перуа римокатолици су. Људи су изашли ​​на улице како би поздравили долазак свога Папе.  "Unidos por la esperaza","Сједињени у нади" мото је тродневне посете.

Први термин Папине посете није био председник Педро Пабло Кузински, који га је на аеродрому дочекао с војним почастима. Пре обавезне посете председнику у његовој палати, папа Фрања је отпутовао у петак ујутру (по локалном времену) у један и по сата лета далеки Пуерто Малдонадо у срцу перуанске прашуме. Тамо је желео да се састане са становницима Амазоније. Посебно састароседеоцима и разговара о њиховим проблемима, пре свега о израбљивању њихових природних сировина и рудних богатстава од стране иностраних компанија.

Извор: Катпрес (Информативна служба СПЦ)