Пљевља: Поклони за Савиндан

Епископ милешевски Атанасије, у пратњи свештеника Српске Православне Цркве, посетио је Дневни центар и Невладино удружење „Зрачак наде“ и том приликом малишане даривао пригодним поклонима. Владика Атанасије се приликом посете овој установи присутној деци обратио беседом о значају Светог Саве, казавши да ускоро манастир Милешева обележава велики јубилеј - 800 година постојања.

-Драга децо, ових дана ми славимо Светог Саву. Као што је осведочено за њега Свети Сава је био најлепше дете које је рођено на нашем простору. Растао је у љубави својих родитеља и имао велики број пријатеља. Он је то запамтио и остао је пријатељ деце целога живота. Он је нама на тај начин препоручио да и ми посебну пажњу имамо према деци, зато смо дошли да вас поздравимо у име Светог Саве и да вам уручимо ове подсетнике да смо ми увек са вама, рекао је владика Атанасије.

Он је уручио дарове и истакао да је и он у детињству волео да црта и да му је то ишло од руке, а потом је похвалио радове деце и омладине из Дневног центра и „Зрачка наде“. У име деце из ове две организације њихови представници су даровали Владику захвалницама и пригодним даровима. Владика и свештеници су потом дечици отпевали тропар Светом Сави. У име запослених и деце представницима Српске Православне Цркве на посети је захвалила Слободанка Рогановић, дефектолог у Дневном центру.

Владика Атанасије је посетио са свештенством и одељење Опште болнице Пљевља и даровао их пакетићима поводом Савиндана.

Извор: Епархија милешевска