Побеђуј овим!

Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!

Духовна академија поводом 1700 година од доношења Миланског едикта, 1150 година од почетка словенске мисије Св. равноапостолних Кирила и Методија, подводом славе храма Свeтог Јована Владимира, 900 година од рођења Св. Симеона Мироточивог и 182 године од рођења Милана Ђакова Милићевића.

Несвакидашњи догађај одвијао се 4. јуна у београдском насељу Медаковић III у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ који је окупио многобројне свештенике, директоре основних и средњих школа, парохијане, ученике, вероучитеље из других школа... Заједничким снагама, братство храма на челу са старешином о. Драганом Шовљанским и ученицима и наставницима школе извело је ову необичну представу. Надилажење времена и брисање граница осетило се синоћ у школској сали која је била премала за све госте.

Ученици су у школском дворишту дочекали владику Атанасија (Ракита) певајући Многаја љета, чим је Владика био посебно дирнут,  што се могло осетити према ученицима школе који су га дочекали заједно са братством храм Св. Јована Владимира, старешином храма Драганом Шовљанским, директором школе г. Трипком Међедовићем, наставницима и вероучитељима школе.

После најаве програма окупљеним гостима обратио се свештеник Драган Шовљански, говорећи о значају Миланског едикта, као и о важности јубилеја за српски народ како на духовном тако и на националнаом плану, што је представа ученика покушала дочарати сценом и музиком.

Поред школских хорова веронауке под диригенском палицом Дубравке Лонцовић уз помоћ Бориса Коцијана, проф. музичке културе, помоћ је пружила и етно група Срма, као и Певачко друштво Преображење и солисти Марија Вучковић и Даница Никић.

За сцену су се под руководством вероучитељице Славице Шушњаревић побринули бивши и садашњи ученици школе: студент Марија Вучковић, студент Тијана Петрић, Ања ЦвијановићV2, Никола Спаић IV3, Лара Жигић IV3 као и многобројни ученици четвртог и петог разреда.

Сценарио су заједнички написали вероучитељица Славица Шушњарњвић и Биљана Мудринић, проф. српског језика.

После приредбе окупљенима се поново обратио свештеник Драган Шовљански, а затим је Еп. Атанасије пренео поздраве и благослове Његове Светости Иринеја, и том приликом директору школе г. Трипку Међедовићу уручио високо одликовање СПЦ - Орден Светога Саве трећег реда за допринос развоју веронауке.

И дирктор школе г. Трипко Међедовић обратио се окупљенима и уручио поклоне како Његовој Светости Иринеју, тако и братсту храма Св. Јована Владимира.

По завршетку представе окупљени гости наставили су дружење уз скромну закуску у мензи школе.

Славица Шушњаревић, вероучитељ

Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!
Побеђуј овим!