Почетак нове академске године

Празничним бденијем и Литургијом на дан Светога апостола и еванђелисте Јована Богослова, патрона факултетског параклиса и студената, 9. октобра 2013. године, започела је нова академска година на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Празничним бденијем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ западноамерички г. Максим, уз учешће више свештенослужитеља и бројних студената.

Светом архијерејском Литургијом, која је служена на дан празника, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске г. Иринеј, уз саслужење Његовога Преосвештенства Епископа липљанског г. Јована, већег броја свештеника и ђакона, а у присуству бројних студената и професора. После прочитанога Еванђеља, Епископ Иринеј произнео је надахнуту беседу, при чему је нарочито истакао неопходност подражавања примера богословског служења Цркви светога Јована Богослова.

После ломљења славскога колача и литургијскога отпуста, студентима прве године уприличен је пријем од стране старијих колега и професора у Великом амфитеатру Факултета, а којима су се бираним речима обратили, најпре, Декан Факултета, протопрезвитер-ставрофор др Предраг Пузовић, као и Продекан за наставу, др Ксенија Кончаревић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска