Подаримо дом Милици Шугић!

"Блажени су милостиви јер ће бити помиловани" (Мт. 5, 7) поручује нам Господ Христос у Беседи на гори. Поручује и позива да дела милосрђа чинимо, с љубављу према Богу и ближњима. Сабрани у Цркви Божјој, Епархија ваљевска и Коло српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ при Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву брину о дванаестогодишњој Милици Шугић, која са старом и болесном баком живи у селу Попучке код Ваљева. Без родитеља и основних услова за живот, малена Милица ускраћена је за многе радости у којима уживају њени вршњаци.

Као потомак книнских прогнаника у „Олуји“, Милица станује у привремено уступљеној кући. Како бисмо у њено одрастање унели бар мало радости и поставили темеље срећнијег живота, на недавној седници Епархијског управног одбора Епархије ваљевске, одлучили смо да овој девојчици обезбедимо дом. У насељу Пети пук, пронађен је плац који би требало откупити и на њему уредити стамбени простор.

Епархија ваљевска, на челу са својим Архијерејем Г. Милутином, позива све црквене општине, установе и људе добре воље широм света да јој се придруже у овом богоугодном делу. Уз пуно разумевање свеопште материјалне оскудице, радујемо се сваком новчаном прилогу, без обзира на висину износа. Јер, сваки новчић приближава нас дану предаје и освећења дома у ком ће мала Милица, под својим кровом, сањати безбрижне дечје снове.

Епархија ваљевска гарант је наменске потрошње средстава, а најистакнутијим приложницима биће уручене Архијерејске грамате.

Ј. Ј.

КАКО ПОМОЋИ?

ДИНАРСКИ РАЧУН БРОЈ: 265691031000061403
ДЕВИЗНИ РАЧУН БРОЈ: RS35265100000013744854
ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА УПЛАТЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА:
EUR
INSTRUCTIONS FOR INCOMING PAYMENTS IN FAVOR OF CLIENTS OF RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD
57A: Account with institution: RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD
BEOGRAD, RS
59: Beneficiary customer: RS35265100000013744854
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA EPARHIJA VALJEVSKA
VOJVODE MIŠIĆA 30
VALJEVO
REPUBLIKA SRBIJA

Извор: Епархија ваљевска