Подршка андријевичких ватрогасаца Српској Православној Цркви

Андријевички ватрогасци дали су 11. августа 2020. године подршку Српској Православној Цркви у Црној Гори у борби за одбрану светиња. Придружујући се лекарима, правницима, новинарима, студентима, спортистима, просветним радницима, инжењерима и другим слободним грађанима у одбрани светиња, ради имена предака и будућности потомака, свој потпис подршке дала је група племенитих и храбрих људи из Андријевице, који својом професијом, иначе, бране светињу људског живота.

Спремност на жртву и љубав према ближњем потврдили су и чином пружања подршке Српској Православној Цркви у Црној Гори. Они су се придружили својим колегама из других црногорских градова, али у Андријевици ово има посебну тежину, јер смо свједоци репресије коју државне власти, последњих дана, спроведе над житељима тог места.

Дајући свој потпис, андријевички ватрогасци сведоче да је за њих, упркос огромном притиску, света Црква, вера православна, српско име, гробови предака највећа вредност, вредност која нема цијену и која се не може мерити ни са каквим овоземаљским платама. Потписници подршке су:

Богдан Ђукић
Милорад Ћулафић
Милорад Угреновић
Бошко Васовић
Милош Бандовић
Милија Кићовић
Војо Губеринић

Извор: Епархија будимљанско-никшићка