Поглавар Руске Цркве служио Васкршњу вечерњу у Саборној цркви Христа Спаситеља у Москви

На празник Васкрсења Христовог, 20. априла, Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил служио је Пасхалну вечерњу у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви.

Патријарху су саслуживали архијереји и свештенство Руске Православне Цркве и представници Помесних Православних Цркава.

На богослужењу су молитвено присуствовали функционери синодских установа Руске Цркве, игумани ставропигијалних манастира, настојатељи црквених имања и московских цркава, свештеници Москве и московске области, чланови московских парохијских савета, представници московских православних омладинских организација, поклоници и парохијани.

Током службе, једно старо Јеванђеље, које потиче из времена царице Јелисавете Петровне, донето је из ризнице. Јеванђеље, које се користи за свечане празничне службе, завештао је блаженопочивши Митрополит Питирим (Нечајев) Саборном храму Христа Спаситеља и овде је пренето из манастира Светог Јосифа Волоколамског.

После пасхалне вечерње, Митрополит крутицки и коломенски Јувеналије честитао је Патријарху Кирилу светли празник Васкрс у име плироме Руске Православне Цркве и представника помесних православних Цркава и овим поводом одржао проповед.

Извор: Московска Патријаршија