Поглавар Руске Православне Цркве примио председника Еквадора

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил примио је 29. октобра 2013. године у Патријаршијској резиденцији у Даниловском манастиру у Москви председника Еквадора г. Рафаела Кореу.

Еквадорску делегацију на пријему су сачињавали министар спољних послова, трговине и интеграција  Републике Еквадор Рикардо Патињо; министар одбране г-ђа Марија Фернанда Еспиноза, министри Рафаел Поведа Бониља, Гијем Лонг, Ричард Еспиноса, национални секретар за планирање и развој Пабел Муњоз,  као и Његово Превасходство Чавез Завала, амбасадор Републике Еквадора у Руској Федерацији.

Руску Православну Цркву је представљао протојереј Сергије Звонарев, секретар за далеке иностране земље Оделења Московске Патријаршије за спољне црквене послове, као и г. Мигел Паласио, члан особља овог Оделења.

Руски Патријарх је поздравио високе госте и поменуо своје претходне сусрете са председником Кореом који су били у Еквадору 2008. и у Москви 2009. године.

Саговорници су се дотакли економских тема и разговарали о кризи која се обрушила на свет. Такође су изразили обострано задовољство због развоја билатералних односа између Републике Еквадор и Руске Федерације, посебно у сфери културе и образовања. Растућа руска дијаспора у Еквадору промовише продубљивање међусобног разумевања у Републици Еквадор.

Руска парохија је основана у Киту 2009. године.

Извор: Московска Патријаршија