Поклоничко путовање у Свету земљу

Поклоничко путовање у Свету земљу
Поклоничко путовање у Свету земљу
Поклоничко путовање у Свету земљу
Поклоничко путовање у Свету земљу

Преосвећени Епископ моравички г. Антоније посетио 10. марта 2017. године Његову Светост Патријарха јерусалимског г. Теофила

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, парохијани храма Светих апостола Петра и Павла у Москви - Подворја Српске Православне Цркве и парохијани свештеника Виктора Панина из Вароњежа, предвођени Његовим Преосвештенством Епископом моравичким г. Антонијем, викаром Патријарха српског, имали су духовну радост да посете Свету земљу.

У времену од 6. до 13. марта 2017. године, поклоници су посетили најзначајније светиње свештеног града Јерусалима са околином, Витлејема (храм Богорођења), Јудејске пустиње (лавре Светог Саве Освећеног, Преподобног Теодосија и Светог Ђорђа Хозевите), Јерихона (Гора кушања и манастир Светог Герасима Јорданског), Назарета (храм Светог архангела Гаврила) и Тиверије (Капернаум, Гора блаженства и Кесарија Филипова у подножју Хермона).

Духовник групе Преосвећени Епископ моравички г. Антоније примљен је 10. марта 2017. године од стране Његове Светости Патријарха јерусалимског г. Теофила. Том приликом, епископ Антоније је патријарху Теофилу уручио на дар панагију, а Патријарх је Епископу заузврат подарио инсигније (крст и панагију од седефа).

У поноћ између 11. и 12. марта 2017. године, друге недеље поста посвећене Светом Григорију Палами, на светој Литургији у храму Гроба Господњег у Јерусалиму епископ Антоније је саслуживао Митрополиту капитолиадском Исихију (Јерусалимска Патријаршија). У духовној радости празника учествовали су и поклоници из групе, који су се том приликом причестили Светим и Животворним Тајнама Христовим.

Заблагодаривши Господу што их је удостојио да посете древне светиње далеке Свете земље, поклоници су се успешно вратили натраг у Москву.