Поклоњење часном Крсту у Грахову

Поклоњење часном Крсту у Грахову
Поклоњење часном Крсту у Грахову
Поклоњење часном Крсту у Грахову
Поклоњење часном Крсту у Грахову

У Недјељу трећу Великог поста, Крстопоклону, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павала у Босанском Грахову. Епископу су саслуживали архимандрит Серафим Кужић, настојатељ манастира Рмањ, протонамесник Саша Црљић и ђакон Никола Перковић.

Поред редовних верника овога храма Литургији су присуствовали и бањалучки Граховљани, међу којима и др Симо Билбија, орт. хирург на Клиничком центру у Бања Луци, г. Мирко Марић, службеник Републичког секретаријата за вере у Влади Републике Српске, као и начелник општине Босанско Грахово г. Урош Макић.

За певницом је током целе Литургије певала група девојчица основне школе.

У својој беседи на крају Литургије епископ Атанасије је рекао да је дошао у Грахово са циљем да провери како Граховљани носе свој Крст живота и да их подстакне да истрају у томе, обећавајући им да ће увек бити са њима.

Парох граховски и његова протиница, по своме устаљеном обичају приредили су трпезу за све госте, а Епископ Атанасије је благословио њихов часни дом.

На повратку за Босански Петровац Епископ је посетио капелу и гробље на Мраморју, где почива покојни прота Илија Билбија, човек који је крстио Гаврила Принципа.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка