Покрадени Срби повратници код Клине

Непознати починиоци су у протекла четири дана украли девет хидрофора, а у више наврата покусали су насилно да уђу у обновљене куће у којима живе Срби повратници у селу Дреновац, код Клине, рекао је данас представник Срба повратника у тој општини Ненад Стошић.

Он је агенцији Бета казао да су прошле ноћи непознати насилници пајсерима покушали да провале у његову обновљену кућу у којој живи са супругом, као и у куће повратничких породица Савић и Благојевић, а да су пре два дана провалили у кућу Воје Степића док је био код комшије.

Он је рекао да су о свему обавестили полицију, Кфор и општинску и косовску канцеларију за повратак расељених у општини Клина, а да је полиција јутрос на њихов позив дошла и обавила увиђај.

Стошић је казао да су повратници уплашени због учесталих крађа и покушаја упада лопова и насилника у обновљене куће у којима живе.

Он је навео да повратници 48 сати немају струју, а да нема ни воде јер је девет хидрофора украдено.

Стошић је рекао да повратницима један Албанац који у близини има продавницу помаже да купе воду за пиће и друге потрепштине.

Портпарол регионалне косовске полиције у Пећи Зећир Кељменди потврдио је агенцији Бета да је у вези са крађом у Дреновцу обављен увиђај и да се за починиоцима интензивно трага.

Он је казао да ће полицијске патроле чешће обилазити Србе повратнике у Дреновцу, као и у другим повратничким селима.

Према речима представника Срба повратника у село Дреновац Ненада Стошића, косовско Министарство за повратак у том селу обновило је седам кућа у које се 7. септембра вратило седам српских породица, односно 15 расељених Срба који су од 21. јуна били смештени у заједничком смештају у селу Видање где су чекали да њихове куће буду обновљене.

Извор: РТВ