Помен бранитељу завичајног неба

Ове 2014. године навршава се петнаест година откако је у сукобу са Нато авијацијом, бранећи небо изнад Ваљева, херојски погинуо пилот пуковник Миленко Павловић.

У знак сећања на жртву храброг пилота, Општина Осечина и Горње Црниљево, родно село Миленка Павловића, током предстојећег викенда организоваће меморијалне скупове. У суботу, 3. маја 2014. године, са почетком у 20 сати, у Дому културе у Осечини биће приређена Свечана академија. У недељу, у 9 часова и 30 минута, у Горњем Црниљеву у оквиру спомен комплекса биће одржан парастос погинулима, полагање венаца и културно-спортски програм.

У недељу у 12 часова, крај споменика на дуплим тракама, помен пилоту Миленку Павловићу служиће Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин. Епархија ваљевска позива сав верни народ на молитвено сабрање у славу и част храброг пилота Павловића, чији су подвиг и жртва вечни пример љубави према завичају и отаџбини. Традиционално, Град Ваљево приредиће пригодан програм, а припадници 204. Ваздухопловне бригаде Војске Србије надлетаће Ваљево у 12 часова и 4 минута.

У селу Бујачић, на месту где су пронађени остаци авиона МИГ 29 којим је летео Миленко Павловић, такође ће бити положено цвеће.

Извор: Епархија ваљевска