Помоћ ВДС-а расељенима са Косова и Метохије

Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке проследило помоћ избеглима и расељенима са простора Косова и Метохије

Великом љубављу, братским и сесринским саосећањем за проблеме и потребе својих браће и сестара избеглих и расељених из својих домова Косова и Метохије, верници београдских храмова прикупили су и од себе одвојили велику количину хране, гардеробе, играчака и опреме за децу, новца итд.

Његово Високопреосвештенство Митополит црногорско-приморски Г.Амфилохије, заменик Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, препознао је потребе и увидео проблеме са којима се боре избегли и расељени смештени у непризнатом кампу у Реснику и благословио акцију прикупљања помоћи по свим београдским храмовима.

На Велики уторак волонтери Верског добротворног старатељства прикупили су из београдских храмова велику количину помоћи и проследили је непризнатим камповима у Општинама Крњача и Ресник, где живи око 680 људи. Њихове су потребе велике али нас радује одговорност и брига коју су наши верници показали у дане поста и подвига, те на тај начин улепшали многима наступајући најрадоснији празник Васкрс. Сви који смо учествовали у расподели помоћи сведоци смо те радости и преносимо захвалност наших браће и сестара.

Извор: ВДС