Помоћ заједнице породици Милидраговић

Помоћ заједнице породици Милидраговић

На иницијативу Епископа захумско херцеговачког и приморског Г. Григорија, 24. фебруара 2012. године у Епархијском дому у Требињу окупило се седамдесетак угледних домаћина и привредника са подручја ове општине, како би као заједница помогли породици Милидраговић, родитељима недавно настрадалих дјечака у пожару у Требињу. У Требињском насељу Градина 12. фебруара ове године догодила се незапамћена трагедија када су у пожару у приватној кући, у којој су били подстанари, страдали једноипогодишњи и трогодишњи дјечак из породице Милидраговић.

Циљ ове хумане иницијативе је да се прилозима свих присутних, и осталих људи добре воље, прикупе финансијска средства за рјешавање стамбеног питања породице Милидраговић. Предсједник РС Г. Милорад Додик подржао је ову хуману акцију прилогом од 10.000 КМ.

Владика Григорије, обраћајући се присутним гостима, подсјетио је да је иницијативи претходио разговор са дједом дјечака Гојком Ратковићем, након чега је одлучио да  заједно са осталим хуманим  људима пошаље поруку родитељима, које је задесила велика трагедија, да треба да наставе да живе и да је цијела локална заједница уз њих.

„Само Бог зна зашто се изненада дешавају овакве велике несреће и трагедије, а на нама, људима је да у невољи помогнемо, да покажемо хуманост како би им обезбиједили стамбено рјешење и на тај начин бар мало ублажили њихову бол“, истакао је Владика и напоменуо да ће се заложити да се и у некој од јавних установа запосли бар једно од родитеља, који су имали повремено запослење.

„Нема баш пуно мјеста на свијету, додао је Владика, гдје се људи искрено одазивају оваквим хуманим акцијама као што је то случај код нас у Херцеговини, гдје се на дирљив начин показују хуманост и саосјећајност. Не смијемо као заједница да пустимо породицу Милидраговић да изгубе вољу за животом, желимо  да су са нама и уз нас, да живе и да имају пород, а да дјеца која су пострадала  живе у наручју Божијем, јер ми не вјерујемо у смрт већ у живот“, поручио је Владика.

Начелник општине Требиње Доброслав Ћук је поздравио ову хуману акцију Владике Григорија и истакао да ће Општина и њени запослени обезбиједити одређена средства за стамбено збрињавање породице Милидраговић, као и настојати да помогну при запослењу.

Видно потресен, дјед дјечака Гојко Ратковић, захвалио се Владики, начелнику Ћуку и свима присутним на показаној хуманости и вољи да помогну његовој кћерки и зету, које је задесила велика трагедија.

Епархија захумско херцеговачка и приморска је више пута до сада била иницијатор сличних акција, које су имале за циљ да се помогне онима којима је неопходна људска, финасијска, стамбена или било каква друга помоћ.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка