Помозимо нашем брату Рашку Миленковићу оболелом од леукемије

Операција овог месеца одлагана два пута због недостатка новца. Отац троје малолетне деце налази се на лечењу у Немачкој и чека нашу помоћ!

За потребе прикупљања новчаних средстава за лечење нашег брата Рашка Миленковића из Лука код Ивањице, оболелог од тешког облика леукемије, компанија Телеком Србија је поред броја 1801 за слање смс порука, отворила и хуманитарни број за позиве из фиксне телефоније. Довољно је позвати број 0900-501-501 са било ког фиксног телефона у Србији, чиме аутоматски донирате 59 динара. Позив се може упутити и из мобилних мрежа мтс-а, по цени од 177 динара. Од 1. децембра МТЕЛ је активирао хуманитарни број за слање порука и позиве на подручју Републике Српске. До сада је од потребних 170.000 евра за трансплантаци ју коштане сржи у Немачкој, прикупљено нешто око 37.000, па је операција заказана за 30. новембар одложена док новац не буде обезбеђен. Такође, и операција заказана за 13. децембар је одложена!

Сви заинтересовани за помоћ, могу посетити фацебоок групу под називом Помозите Рашку Миленковићу да победи леукемију, која броји преко 29.000 чланова: http://www.facebook.com/groups/RaskoMilenkovic/

Повезане вести:

  • РТС: Позив за помоћ,
  • Правда: У Немачкој једина шанса,
  • Блиц: Апел за помоћ

Информативна служба Српске Православне Цркве придружила се хуманитарној акцији прикупљања средстава за Рашкову операцију.

Велики број Ивањичана већ је уплатио помоћ, а спремни су како кажу да у акцији истрају до краја. У клубу Extreme одржана је хуманитарна журка, а у великој сали Дома културе Канцеларија за младе организовала је завршни наступ школа глуме, балета и музике где је приход од улазница уплаћен на Рашков рачун у Комерцијалној банци. У Културном центру у позоришној представи Српски Чича у режији Бошка Пулетића наступили сму глумци Народног позоришта из Београда Бошко Пулетић и Лепомир Ивковић. Комплетан приход са представе помогао је лечење оца троје малолетне деце.