Помозимо изградњу Парохијског дома у Пребиловцима

У порти храма Васкрсења Христовог у Пребиловцима почела је изградња Парохијског дома. Идеја је да тај објекат буде део манастирског комплекса који ће бити грађен у овом светом херцеговачком селу. Радови се финансирају донаторксим средствима, а за завршетак је потребно око 150.000 марака.

За Пребиловчане Парохијски дом је много више од конака у коме би се окупљали и дочекивали посетиоце. Сваки нови камен и грађевина за њих су и изградња живота у најстардалнијем месту, испуњавање завета убијеним прецима - Светим мученицима пребиловачким. Идеја о изградњи дома потекла је још док се градио храм Васкрсења Христовог. Као што се и храм градио донаториским средствима и за прве радове на конаку стигле су уплате Срба из Шведске, као и помоћ привредника и појединаца из Херцеговине. Очекује се донација Министарства за избеглице и расељена лица Републике Српске од 50.000 марака.

Након што је изграђен храм, Пребиловце годишње посети око 7.000 људи. Углавном су то организоване екскурзије из Српске и Србије којима час историје и истину о страшном страдању Срба, причају мештани који даноноћно чувају храм и дочекују посетиоце. Марко Гојачић, парох чапљински, истиче да су при крају са новцем и да ће даље радити како буду пристизала средства. -Нећемо улазити у задужења, стога апелујем свима да помогну Пребиловце, да пруже било какву помоћ која је преко потребна овом комплексу, истиче парох.

Сви који желе и у могућности су, прилог могу уплатити на наменски рачун код Уникредит банке. За уплате из иностранства активан је рачун Српске православне црквене општине Чапљина. Број жиро-рачуна за уплате: Uni Credit banka- 3381102246138904.

Извор: РТРС, Епархија захумско-херцеговачка