Поновно исламистичко насиље над мањинама у Пакистану

100-year-old temple demolished in Pakistan, angry Hindus ask govt to  arrange tickets to India - World NewsБесна руља опустошила историјски хиндуистички храм у сиромашном округу метрополе.

У пакистанској метрополи Карачи догодио се још један исламистички чин насиља над верском мањином. Бесна руља је опустошила историјски хиндуистички храм у сиромашном округу Ларија након што је члан хиндуистичке заједнице оптужен за богохуљење, известила је (среда) азијска прес служба  Ucanews. Стотине муслимана уништиле су статуе богова и друге свештене предмете. Мафија је такође у почетку спречила полицију да интервенише против верског вандализма.

Инциденти дискриминације порасли су у провинцији Синд, чији је главни град лучки град Карачи, под владом Пакистанске народне странке, рекао је хиндуистички политичар Лал Малахи, наводи  Ucanews. Чин насиља у Ларију трећи је у три недеље над хиндуистичким храмом у тој  јужној пакистанској провинцији. Око 2,5 посто од 220 милиона становника Пакистана чине Хиндуси, од којих више од 90 посто живи у Синду.

Карачи је последњих дана доспео на насловне стране због присилног превођења 13-годишње католикиње на ислам и присилног брака са 30 година старијим муслиманом. Мушкарац је киднаповао девојчицу и тврдио да има 18 година. По налогу суда, ухапшен је и девојчица је одведена у дом док судови не разјасне њену старост и питање да ли су њена промена религије и брак били принудни или добровољни.

Пакистан је претежно исламско-сунитска земља у којој исламистичка тврда линија све више стиче утицај. Мањине хришћана и хиндуса суочавају се са дискриминацијом, прогоном и насиљем. Према проценама организација за људска права, више од 1.000 девојчица из ових верских мањина сваке године буде киднаповано и присилно преобраћено у ислам. Чистачи канализације, сакупљачи смећа и чистачи улица послови су у Пакистану који су „резервисани“ искључиво за хришћане и хиндуисте.

Извор: Катпрес