Породична шетња у Врању

Породична шетња у Врању
Породична шетња у Врању
Породична шетња у Врању
Породична шетња у Врању

На дан када Света Православна Црква прославља Свету мученицу Мину, Светог Јована, Деспота српског, и Светог Јоасафа Белгородског, у Недељу тридесету по Духовима, у Саборном храму Свете Тројице у Врању свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије.

Саслуживали су архимандрит Јован (Радосављевић), јеромонах Јеротеј, сабрат манастира Ковиља, пароси врањски и ђакони Саборног храма.

Ученици веронауке приредили су богат културно-уметнички програм, указајући на значај празника и породичних вредности кроз рецитовање песама и појање, а затим је породичном шетњом улицама Врања и учешћем великог броја деце и родитеља, која од ове године постаје већ традиционална, настављена празнична радост и обележавање празника деце.

У сали Црквене општине Врање, овогодишњи домаћини и кумови празника, вероучитељ Биљана Станимировић и ученици веронауке Основне школе "Радоје Домановић" у Врању, приредили су за све присутне празничну трпезу љубави.

Велики благослов на литургијском сабрању, биле су и мошти светитеља из Спасо-Јарославског манастира у Руској Федерацији, које су у Епархији врањској свечано дочекане 27. новембра 2018. године, а које су свечано испраћене у Епархију нишку.

Извор: Епархија врањска