Порука папе Фрање urbi et orbi (граду и свету): Заразa наде

Док се налазио у базилици окружен само својим најближим сарадницима, папа Фрањо је објавио традиционалну васкршњу поруку Urbi et Orbi граду Риму и свету.

Милиони људи су гледали и слушали на разним медијским платформама како је Папа поновио васкршњи поздрав: Христос, моја нада, васкрснуо је!  Назвао је ову поруку „другачијом" заразом „која се преноси од срца до срца".

„Ова болест нас није нас лишила само људске блискости, већ и могућности да лично примимо утеху која потиче из тајни, посебно евхаристије и помирења“, рекао је папа Фрања.

„Али Господ нас није оставио саме", додао је. „Уједињени у својој молитви, уверени смо да је метнуо руку на нас."

Папа је затим изразио захвалност лекарима и другом медицинском особљу и „свима који марљиво раде на гарантовању основних служби  неопходних цивилном друштву, као и полицији и војном особљу који су у многим земљама помогли да се олакшају тешкоће и патње људи.“

Папа Фрања је закључио поруку граду и свету молитвом: „Нека Христос, који је победио смрт и отворио нам пут ка вечном спасењу, одагна таму нашег страдалног људског рода и предводи нас у светлост свог славног дана. Дан којем се не назире крај.”

Извор:  Vatican News (са енглеског Информативна служба СПЦ)