Посета деци у Одељењу за аудиолошку рехабилитацију

Посета деци у Одељењу за аудиолошку рехабилитацију
Посета деци у Одељењу за аудиолошку рехабилитацију
Посета деци у Одељењу за аудиолошку рехабилитацију
Посета деци у Одељењу за аудиолошку рехабилитацију

У предпразништву Божића, Његово Преосвештенство Eпископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, у пратњи презвитера цркве Светог Саве Предрага Продића и члана редакције Светосавског звонца Димитрија Стикића, обишао Одељење за аудиолошку рехабилитацију деце. Ова медицинска установа се налази у непосредној близини храма Светог Саве и функционише у склопу Клинике за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије. Домаћин ове посете била је начелник за аудиолошку рехабилитацију докторка Бранка Микић са сарадницима.

У веома срдачном сисрету, начелница је упознала госте са радом овог знаменитог медицинског рехабилитационог центра који је наставио традицију и делатности Центра за рехабилитацију Савеза глувих Југославије, који је формиран 1967. године а од 1985. године ради у саставу Клиничког центра Србије.

Након уводног дела, сусрет је настављен обиласком свих одељења ове медицинске институције у којој се мултидисциплинарни тимови уз помоћ савремене опреме баве дијагностиком и рехабилитацијом деце са оштећењем слуха или неразвијеним говором. Такође, гости су упознати и са тренутним потребама рехабилитационог центра који се превасходно односи на замену старог инвентара новијим, као и попуном дидактичким средствима целодневног боравка који функционише у склопу центра, а при предшколској установи ”Савски венац”.

Владика Арсеније је захвалио домаћинима на лепом пријему и најавио веће ангажовање свештенства и црквене управе Храма Светог Саве око помоћи овом знаменитом медицинском центру који оспособљава са готово 90% успешности децу која умају проблема са слухом и говором за живот и испуњавање основних обавеза као што су школа и укључивање у редовне свакодневне активности.

Испред Светосавског звонца, члан редакције Димитрије Стикић обећао је такође интезивну сарадњу са овом институцијом која ће најпре бити покренута редовним достављањем по 50 примерака од сваког броја часописа за сву децу, затим ће бити успостваљена двосмерна сарадња са наставним и медицинским особљем, као и обогаћивање библиотечког и дидактичког фундуса центра, књигама за децу које издаје ово званично гласило СПЦ за најмлађе.

Прву следећу посету Одељењу за аудилошку рехабилитацију, најавио је презвитер Предраг Продић који ће заједно са свештенством и верним парохијанима цркве Светог Саве, обезбедити пакетиће за сву децу која се лече у овом центру.

Извор: Светосавско звонце www.zvonce.spc.rs