Посета директора Гаспром Њефта храму Светог Саве

Генерални директор Гаспром-њефта Александар Дјуков је, 22. фебруара 2017. године, током своје радне посете Србији, посетио Храм Светог Саве на Врачару, где га је примио протонеимар Храма Светог Саве Војислав Миловановић.

У присуству амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина, генералног директора НИС-а Кирила Кравченка и његових сарадника: првог заменика за прераду и промет Кирила Тјурдењева и заменика генералног директора и директора Функције за спољне везе и односе са државним органима Евгенија Кудинова, Дјуков се упознао са радовима на декорацији унутрашње куполе Храма коју финансијски подржава Гаспром-њефт.

Професор др Војислав Миловановић је високу делегацију упознао са текућим радовима и историјатом Храма. Уговор о донацији којим Гаспром-њефт дарује четири милиона евра за декорацију унутрашње куполе Храма Светог Саве потписан је у августу 2016. године. Реч је о површини од 1.230 квадратних метара која ће бити осликана техником мозаика. Руководилац уметничких радова на уређењу Храма је Николај Мухин, члан руске Академије уметности и народни уметник Русије. Координатор у овом пројекту је руска Федерална државна агенција Россотрудничество.

Извор: Храм Светог Саве