Посета Епископа Фотија парохији бенковачкој

У недјељу после Свете Литугије, Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Фотије обишао је парохију бенковачку. Приликом посјете Епископ је обишао храм у Бенковцу чија обнова захваљујући донацији г. Петра Матића родом из Бенковца хвала Богу одлично напредује. До сада је завршено вањско уређење фасаде на храму и уређење порте, а предстоји унутрашње уређење храма и осликавање.

Послије обиласка храма светог Јована у Бенковцу Епископ је у пратњи протонамјесника Љубомира Црнокрака пароха бенковачког и игумана манастира Крупе и Крке обишао и село Јагодњу и храм светог Симеона столпника који је такођер у фази обнове захваљујући љубави људи из овог села који се налазе широм свијета, али не заборављају свој крај и свој храм.

Да је парохија бенковачка у фази тоталне обнове Епископ се увјерио у селу Лишанима Тињским гдје се такођер донацијом г. Душка Јокића врши комплетна обнова храма свете Тројице. Поред обнове храма г. Јокић је и финанцирао куповину десетак трактора које је подијелио својим мјештанима како би им олакшао повратак и нови почетак на њиховој вјековној земљи.

Парох је упознао Епископа и са тренутним стањем у Бенковцу и околини, гдје се још увијек народ бори за основну егзистенцију и за своја људска, вјерска и национална права. Нажалост, још увијек се не види крај свим проблемима, јер још увијек постоје људи који желе да својом мржњом заразе све не гледајући на штету коју наносе свом народу и својој души.

Извор: Епархија далматинска