Посета Градској општини Гроцка

Посета Градској општини Гроцка
Посета Градској општини Гроцка
Посета Градској општини Гроцка
Посета Градској општини Гроцка

Председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо и секретар Канцеларије за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке Сандра Дабић посетили су 23. априла 2015. године Градску општину Гроцка. Повод њихове посете је четрнаест година успешне сарадње Српске Православне Цркве - Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке са Градском општином Гроцка.

Свечни пријем орагинизован је у кабинету заменице председника општине Јасмине Мандић. Пријему је присуствовало руководство општине: заменица председника општине Јасмина Мандић, председник Скупштине општине Спасоје Живановић, заменик председника скупштине Зоран Костић, чланови општинског већа Живадин Митрић и Зоран Милићевић. Састанку су присуствовали и архимандрит Стефан Шарић, духовник манастира Рајиновац и отац Александар Митровић, старешина храма Свете Тојице у Гроцкој, као и директор Основне школе „Илија Гарашанин“ Драган Гојковић и координатор Интересорне комисије Градске општине Гроцка и помоћник директора ОШ " Илија Гарашанин"  Иван Коста, теолог.

Градска општина Гроцка је општина са највишим одзивом за верску наставу на територији свих градских општина града Београда. -Сарадња између општине Гроцка и верских заједница, слободно могу рећи никада није била јача. Поносни смо на наше ђаке, који у великом броју похађају верску наставу. Наша општина поштује и прославља православне верске празнике на тај начин покушавамо да утичемо на свест младих људи и да их приближимо цркви, истакла је заменица председника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић.

Председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо изразио је част и задовољство што је био у прилици да посети ову општину. Он је истакао да је сарадња између верских заједница, школа и локалне самоуправе природна, захваљујући историјском наслеђу наше земље. -Гроцка као општина има добру структуру вероучитеља и ретка је општина која се може похвалити изузетном сарадњом са Српском Православном Црквом, рекао је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо.

О изузетној сарадњи локалне самоуправе и верских заједница сведочи и помоћ и подршка коју општина пружа манастиру Рајиновац. -До сада у свом раду имао сам додира са 10 општина, али са општином Гроцка успоставио сам најбољу сарадњу, јер садашње руководство општине увек има слуха и разумевања за све наше потребе и проблеме. Захваљујући општини покренуло се истраживање тла на коме је активирано клизиште на земљишту где се налази манастир Рајиновац, истако је архимандрит Стефан Шарић, духовник манастира Рајиновац.

Након свечаног пријема у згради општине Гроцка, председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо и секретар Канцеларије за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке Сандра Дабић посетили су Основну школу „Илија Гарашанин“ где их је примио директор школе Драган Гојковић и помоћник директора Иван Коста, а затим и манастир Рајиновац.

Иван Коста,теолог,
Координатор Интерресорне комисије Градске општине Гроцка
и помоћник директора ОШ "Илија Гарашанин " у Гроцкој