Посета грчког амбасадора ВДС-у

У четвртак, 2. фебруара 2017. године, Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачек посетио је г. Илијас Илијадис, амбасадор Републике Грчке у Србији. Ово је први пут да је ВДС посетио тако високи званичник братске Грчке, уз то и први комшија дома ВДС-а  у Француској 31.

У пријатном разговору са свештеником Владимиром Марковићем, секретаром ВДС, и службеником ђаконом Браниславом Јоцићем, цењени гост је у пратњи сарадника, г. Ламбриса Кунелакиса - опуномоћеног министра за економска питања, и гђице Нефели Папуцаки - званичног преводиоца амбасаде Грчке, обишао просторије ВДС-а, Црквену народну кухињу, и као добри и пажљиви комшија донео и уздарје - вредне производе које у својим радњама продаје грчки ланац трговина „Веро“.

Узевши благослов од оца Владимира - што је ретко леп призор, који и не чуди јер је г. Илијадис привржен Цркви и између осталог по образовању дипломирани теолог, Амбасадор се са члановима своје делегације подробније упознао са радом Верског добротворног старатељства, његовим ресорима, пројектима и мисијом коју има у црквеној и широј заједници. Амбасадор је упутио искрене честитке ВДС-у и изразио жељу да искуством и угледом међу својим сународницима помогне да се успоставе везе сарадње и подршке овој организацији. Његова екселенција није крио задовољство због чињенице да је у најближем суседству грчке амбасаде једна црквена организација која дела са најплеменитијим циљем - да се помогне потребитима, и више пута је поновио да је нарочито срећан због ове посете. Такође, изразио је и велико задовољство што се у просторијама ВДС-а последњих пет година организују и бесплатни часови грчког језика.

Са своје стране, секретар ВДС-а је заблагодарио на посети, искрено уверен да је ово почетак једне нове епохе добросуседског помагања и сарадње. А на излазу, грчке комшије су добиле и мали дар заузврат – миришљаве, тек приготовљене крофне.

Извор: ВДС