Посета Митрополита видинског Доментијана Епархији врањској

Изасланик Његове Светости Патријарха бугарског Господина Максима на сахрани блаженопочившег Патријарха српског Павла, Његово Високопреосвештенство Митрополит видински Господин Доментијан посетио је 20. новембра 2009. године Епархију врањску на позив Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија.

У врло срдачном разговору два Архијереја братских помесних цркава, изнели су своје импресије са сахране Његове Светости блаженопочившег Патријарха српског Павла, која је била изузетно достојанствена и показала снагу вере у српском православном народу. Затим је Епископ врањски Пахомије упознао Митрополита видинског Доментијана са Епархијом врањском, а исто то је учинио и Митрополит видински Доментијан упознавши Епископа врањског Пахомија са животом и радом Митрополије видинске.

Митрополит видински Доментијан већ други пут борави у Епархији врањској и изразио је своје задовољство напретком и достигнућима Епархије врањске. Осим посете Саборној цркви Свете Тројице у Врању, Митрополит Доментијан био је гост Радија ''Искон'' Православне епархије врањске (интервју са Митрополитом Доментијаном можете саслушати на сајту Радија ''Искон'' Православне епархије врањске www.radioiskon.org).

Своју посету Епархији врањској, у пратњи домаћина Епископа Пахомија, Митрополит Доментијан завршио је у манастиру Свети Прохор Пчињски.

Извор: Епархија врањска