Посета Патријарха Иринеја Академији Светог Саве и Саборном храму у Чикагу

У петак, 25. фебруара 2011. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, у пратњи епископâ канадског Г. Георгија и новогрчаничко-средњезападноамеричког Г. Лонгина, и свог званичног пратиоца протођакона проф. др. Станимира Спасовића, обишао је Академију Св. Саве, парохијску школу при Саборном храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу.

Том приликом Његова Светост упознат је са програмом наставе и радом школе. Академија Светог Саве је основна школа у којој се настава одвија према двојезичном плану рада. Његова Светост изразио је посебно задовољство знањем српског језика ученика школе. У кратком програму, директор школе г. Марко Бојовић, наставници и ученици пожелели су Патријарху српском добродошлицу и изразили захвалност на архипастирском благослову. Његова Светост је пуно времена провео у присном разговору са децом на њихову велику радост.

У поподневним часовима Његова Светост састао се са Епархијским саветом Митрополије либертивилско-чикашке ради решавања текућих питања административне природе. У наставку, Црквени одбор Саборног храма у Чикагу, у веома пријатном разговору, упознао се са својим Првојерархом и епархијским архијерејем. На том састанку Његова Светост је упознат са општим стањем у парохији, те је одборницима, претходно их подучивши, доделио архипастирски благослов за наставак рада на ползу Саборног храма и Свете Цркве.

Његова Светост ће у недељу, 27. фебруара, служити Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Васкрсења Христовог у Чикагу. У наставку ће уследити свечани банкет у његову част.

свештеник Василије Вранић