Посета студената из Русије Епархији бачкој

Посета студената из Русије Епархији бачкој

Група студената Светофиларетског хришћанског православног Института и чланови Преображењског друштва малих православних братстава  из Москве боравила је у периоду између 30. јула и 6. августа ове године Православну Цркву у Србији. Циљ њиховог доласка је упознавање са животом наше Цркве.

Претпоследњег дана своје посете походили су Епархију бачку. Посету су започели учешћем у литургијском сабрању у Светоархангелском манастиру Ковиљ и разговором са Епископом јегарским Господином др Порфиријем, игуманом ове свештене обитељи. Затим су обишли штићенике Центра за лечење болести зависности Земља живих на Ченеју. Гостима је посебно пријао разговор са житељима ове установе због тога што се њихово Преображењско друштво у основи бави сличним активностима којима се свакодневно баве и штићеници Земље живих.

Потом су посетили и Радио Беседа и упознали се са разноврсним садржајем који он емитује.

Госте је око поднева, у резиденцији Епископа бачких, примио Његово Преосвештенство Господин др Иринеј који је у разговору са гостима, између осталог, истакао блиску повезаност српског и руског народа и њихових Цркава. На растанку, млади Руси су заблагодарили Епископу Иринеју на гостопримству и подршци упућеној њиховом Институту и Преображењском друштву.

Извор: Епархија бачка