Посета Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим посетио је 7. фебруара 2019. године др Милету Радојевића, директора Управе за сарадњу с Црквама и верским заједницама при Министарству правде Републике Србије.

Састанку су присуствовали јереј др Марко Шукунда и протонамесник Немања Клајић, службеници Епархије осечкопољске и барањске, и заменик директора Управе др Марко Николић са сарадницима.

Епископ Херувим је упознао др Радојевића са плановима и програмом обнове појединих црквених објеката, као и о будућим плановима за унапређење духовног живота Епархије осечкопољске.

После састанка који је одржан у Палати Србија делегација се упутила према седишту Удружења Милутин Миланковић, које је названо по научнику чија се родна кућа налази управо у месту седишта Епархије осечкопољске и барањске - у Даљу. Председник Удружења др Славко Максимовић са сарадницима дочекао је Преосвећеног Епископа упознавши га са радом и активностима удружења око афирмације лика и дела истакнутог научника.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска