Посета знаменитостима Бијељине

Посета знаменитостима Бијељине
Посета знаменитостима Бијељине
Посета знаменитостима Бијељине
Посета знаменитостима Бијељине

Са благословом Преосвећеног Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома, дана 14. јула 2016.године полазницима Светосавског омладинског кампа "Свети краљ Драгутин", чији је домаћин манастир Озрен, организовано је једнодневно поклоничко путовање, током кога су обишли Епархијски двор у Бијељини.

Тим поводом, са благословом Епископа, полазнике кампа је дочекао синђел Данило у ноотвореној Епархијској библиотеци. У кратком обраћању полазнике кампа је упознао са историјатом епархије, као и са вриједним рукописним и штампаним књигама богате Епархијске библиотеке.

Након обиласка манастирске цркве Светог Василија Острошког, послужења и кратког предаха, ученици су посетили најстарији бијељински храм који је посвећен Светом Георгију. Ту их је дочекало братство храма, које их је упознало са његовом богатом историјом и изузетно садржајним парохијским животом. Потом су полазници кампа посјетили манастир Свете Петке – Пет Језера, где их је са љубављу дочекало сестринство манастира. У једном лијепом и садржајном представљању историјата манастира, сестринство је полазнике кампа упознало са свим светињама које се љубоморно чувају у овом манастиру. Након поклоњења светим моштима и обиласка круга манастира и изражене захвалности на срдачном дочеку, полазници кампа су у пратњи архимандрита Јефрема обишли манастир Светог оца Николе у Етно-селу „Станишићи“, где је припремљена трпеза за мале госте.

У повратку на Озрен посјетили су и стари катедрални храм Успења Пресвете Богородице у Тузли. Јереј Милош Тришић је уз пригодне поклоне припремио вечеру, па су малишани послије једночасовног дружења наставили пут у камп. Ђаци су, одушевљени оним што су видјели и научили, изразили жељу да и догодине буду полазници кампа и упознају своје вршњаке са дивним искуствима која су стекли.

вјероучитељи Бојан Јокановић и Дејан Кнежевић

Извор: Епархија зворничко-тузланска