Посете Милосрдне секције ВДС-а у току августа

Чланови Милосрдне секције ВДС-а на празник Преподобне мученице Параскеве, 8. августа 2013. године, са благословом јереја Владимира Марковића, секретара ВДС-а, посетили су установе: Специјалну болницу „Рудо”, Дом за бескућнике на Вождовцу, Дом за старе на Вождовцу, Дом за децу без родитељског старања: „Драгутин Филиповић-Јуса” и Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно”. У посете су донели знатну количину јужног воћа и „Православље”.

Чланови Милосрдне секције су били врло љубазно примљени у установама које су обишли од њихових корисника и особља са којим су били у контакту. И овом приликом су се уверили колико људима који имају здравствене или животне проблеме значи да их неко посети и са њима  разговара. Нарочито је та потреба била изражена у Стационару Рудо. Да су ове посете добродошле и да користе људима рекла је и госпођа Невенка Никић Симатковић управница Дома за старе на Вождовцу који је прошле године прославио 40 година успешног рада.

Ако знамо да наша мала пажња некоме много значи и да смо на служење ближњима сви позвани, онда би требало да преиспитамо како користимо наше слободно време. Да то преиспитамо угледајући се на дивне, свете узоре које треба следити, као што је преподобна мати Параскева, Петка Трнова коју наша Црква прославља 8. августа. Њено житје нам говори да се света Петка „с великим усрђем старала да на делу испуни све заповести Божије”. Њена вера и љубав према Господу су биле тако јаке да  је она не само своје имање разделила сиромашнима него је ревносним проповедањем вере Христове положила и свој живот сведочићи ту Божанску Истину.

Њеним молитвама загледајмо се у наша срца, да видимо да ли су испуњена љубављу, да ли смо прихватили позив Господњи „да му дамо срце своје” јер само са Господом у срцу можемо испуњавати заповести Његове и волети наше ближње као себе саме.

Извор: ВДС