Потписан план сарадње Војне Академије и Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке

споразумЊегово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије (Ракита), примио је 5. новембра 2008. године у Двору Српске Патријаршије генерал-мајора мр Видосава Ковачевића, начелника Војне Академије у Београду, са сарадницима. Тема овог састанка било је потписивање договора о реализацији раније постигнутог уговора о сарадњи Војне Академије Војске Србије и Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке.

поклонСастанку су присуствовали и доц. др Младен Вуруна, начелник Управе за војно школство, пуковник доц. др Борислав Гроздић, професор војне етике, протојереј-ставрофор проф. др Радомир Поповић и протојереј-ставрофор проф. др Драгомир Сандо. Изражено је обострано задовољство брзином којом је започело остварење раније постигнутих договора. Генерал Ковачевић је истакао значај православне духовности и традиције за Војску Србије, напомињући да је Војска отворена за сарадњу и са другим црквама и верским заједницама.

ПатријаршијаЕпископ Атанасије је подсетио на велико поштовање које наша Црква има према институцији Војске Србије, и изразио уверење да ће сарадња, која сада прелази у једну вишу фазу, показати своје добре резултате, како за питомце и старешине Војске Србије, тако и за Цркву. Том приликом је Епископ Атанасије још једном изразио задовољство ревношћу за овај вид сарадње које су исказали представници Војске Србије, уручивши генералу Ковачевићу и његовим сарадницима монографију о Хиландару.