Потпредседник ФБиХ Пударић посетио Саборну цркву у Сарајеву

Потпредсједник Федерације БиХ Светозар Пударић посјетио је данас Саборну цркву Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву гдје је са старјешином храма протојерејем Бориславом Ливопољцем разговарао о положају и активностима Српске православне цркве у Сарајеву и упознао се са радовима на рестаурацији унутрашњости цркве.

Потпредсједник Пударић изразио је задовољство радовима на унутрашњем уређењу Саборног храма, за чије је финансирање дио новчаних средстава обезбијеђен управо захваљујући и његовом великом ангажману.

Потпредсједник ФБиХ из реда српског народа, откако је на тој функцији интензивно се интересује за активности СПЦ, подржава их, а у некима и лично учествује. Тако је најавио свој ангажман и у традиционалној акцији Саборног храма прикупљања средстава за набавку пакета помоћи за социјално угрожене категорије становништва у Сарајеву, који ће им, као и сваке године бити подјељени поводом православног Божића.

Пударић је осудио недавне инциденте у којима су мета пљачкаша били Саборни храм и Митрополија дабробосанска, истакавши да они не доприносе не само помирењу и суживоту, него и општој безбједности.

Извор: Митрополија дабробосанска