Поводом 40-дневног парастоса: Протојереј Животије Милојевић

Почивши протојереј Животије Милојевић је рођен 12. августа 1966. године у Ћуприји. Основну школу је завршио у Ћуприји, а петоразредну Богословију Светог Саве у Београду (генерација 1981-1986). Након завршене Богословије уписује основне студије на Православном богословском факултету у Београду, где је са успехом дипломирао 2000. године.

У ђаконски чин рукоположен је на Вавадење 1991. у Ваведењском манастиру Горњаку, а за презвитера 8. децембра исте године у Саборном храму Светог архангела Михаила у Пожаревцу од стране Епископа браничевског Саве. Своју пастирску службу је започео у деспотовачкој парохији, где је опслуживао четири године. Затим због пастирских потреба прелази у Горњу Мутницу где је био парох тринаест година. Године 2009. прелази у Параћин и делује као други парох при храму Свете Тројице.

После дуге и тешке болести предао  је душу Господу своме, коме је целог живота са љубављу и ревношћу служио, 28. априла ове године. Опело проти Животију служио је Преосвећени владика Игнатије уз саслужење великог броја свештеника, и у присуству његових парохијана и пријатеља. Иза себе оставио је протиницу Слађану и троје деце: Милоша, студента Православног богословског факултета, Марка, ученика Богословије Светог Саве у Београду, као и Милана, ученика седмог разреда основне школе.

Вечан ти спомен, блаженства достојан, драги наш оче Животије! Четрдесетодневни парастос биће обављен у суботу 6. јуна ове године на Параћинском гробљу у 10,30 часова.