Помозимо манастир Рустово!

Примјер манастира Рустово и његовог сетринства доказује да Црква, као и њен народ трпе материјалне тешкоће, које нас погађају.

Редакцији Дана обратила се монахиња Теодора, настојатељица овог манаступа, са молбом да помогну сетринству, које брији 16 монахиња, а које се тренутно боре да задрже парцелу која су досад користили, а која се налази до манастирског здања. Власник те парцеле сада жели да је прода, а сестринство нема потребан новац да је купи. Ако се парцела прода, постоји опасност, саопштава монахиња Теодора, да се наруши молитвени мир сестринства због недостатка простора. - Испод окриља Мајке Божије ми се молимо и искрено надамо да ће Господ због Кога смо и напустиле овај свијет и нашле уточиште у зидовима овог манастира, отворити срце неког доброг човјека да схвати нашу насушну потребу – апелује монахиња Теодора.

У манастиру се налазе двије чудотворне иконе Мајке Божије и познат је по томе да они који му помажу и моле се у њему пред чудотворним иконама добијају потомство, подсјења ова монахиња и подсјећа да је од оснивања овај храм доживио велики духовни развитак и нагли пораст броја сестара, те је добио на коришћење сусједну парцелу, за коју се сетринство боји да ће бити одузета. Вјерници и људи широког срца могу да уплате помоћ на жиро-рачун 525-4088-02, или девизни жиро-рачун 709-0000038.1, код Комерцијалне банке а.д. Будва. Телефон сетринства је 068/022-188.

Дан

Извор: Митрополија црногорско-приморска