Позив на молитву за отетог митрополита Павла

Позив на молитву за отетог митрополита Павла
Позив на молитву за отетог митрополита Павла
Позив на молитву за отетог митрополита Павла
Позив на молитву за отетог митрополита Павла

И после шест година још увек је неизвесна судбина митрополита Павла Јазигија, брата Блажењејшег Патријарха антиохијског г. Јована, отетог 2013. године у Сирији! Иако су са свих страна упућени многобројне молбе и апели међународној заједници да помогне у откривању истине о судбини православног архијереја отетог пре шест година у Сирији, још увек цели свет ћути и нико не пружа никакве материјалне доказе да ли је епископ жив.

Наоружани нападачи су 22. априла 2013. године отели митрополита Павла Јазигија, архијереја Антиохијске Патријаршије, и архиепископа Григорија Јована Ибрахима, архијереја Сиријске Оријенталне Цркве. Од тада нема никаквих информација о њима. Од како је отпочео сукоб у Сирији, десетине хиљаде људи су отети или пријављени као нестали. Многи сиријски хришћани, као и муслимани, напустили су земљу после доласка џихадиста у одређене области. Уопште, многи хришћани су отети током језивог рата у Сирији, нарочито у области Рака, у упоришту џихадистичке групе „Исламска држава“.

Са састрадалном љубављу и забринутошћу Епархија аустријско-швајцарска позива све хришћане, све позване и одговорне да се помоле Богу за ослобођење отетог и незнано где заточеног Митрополита алепског Павла из древне Антиохијске Патријаршије, као и толико других невиних жртава суровог грађанског рата на тлу пријатељске земље Сирије.

Интернет страница Епархије аустријско-швајцарске доноси аудио-снимак црквеног појања митрополита Павла и владике Андреја 1987. године у Солуну, када су два пријатеа, будући епископи, заједно студирали на Солунском теолошком факултету.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска