Позив за помоћ седмомјесечној беби Ненаду Јокићу

Позив за помоћ седмомјесечној беби Ненаду Јокићу
Позив за помоћ седмомјесечној беби Ненаду Јокићу
Позив за помоћ седмомјесечној беби Ненаду Јокићу
Позив за помоћ седмомјесечној беби Ненаду Јокићу

Седмомјесечна беба Ненад Јокић из села Полом крај Братунца, рођен је без једњака. Иако има само седам мјесеци, до сада је имао три операције. Храни се помоћу катетера.

Ненаду су поново потребни оперативни захвати да би могао да живи и храни се као друге бебе, а незапослени родитељи немају неопходна материјална средства да му омогуће нову операцију. Свака помоћ породици Јокић је добродошла. У селу Полом, на пола пута од Зворника ка Братунцу, живи четворочлана породица Јокић. Супружници, Данијела и Миливоје, крајем марта ове године, након 22 мјесечног Николе, добили су и сина Ненада. Срећу због принове у кући, засјенила је невоља. Ненад је рођен са ријетким обољењем, без једњака. Излишно је рећи колико тај хендикеп отежава живот тек рођеном дечаку.

Поред осталих компликација, овај малишан мора јести специјалну храну, која није ни мало јефтина. Његови родитељи који нису запослени муку муче да је обезбједе.
Миливоје који је демобилисани борац, радио је у једној братуначкој фабрици која је доживјела судбину не тако малог броја других – пропала је. Каже да када би изостала помоћ родбине, од оног грумена земље који има, тешко да би саставили крај с крајем. А, све кошта. И то много. Лијекови, специјална храна за Ненада, чести одласци у Београд на контроле.

Да би могао нормално да живи, малом анђелу је неопходно уградити једњак. Та операција изводи се само у иностранству и, изузетно много кошта. Око стотину хиљада евра. Јокићи засигурно немају потребни новац. Једино што имају јесте нада да људи доброг срца неће остати равнодушни на угрожено здравље и живот њиховог малишана, и да ће својим прилозима, макар симболичним, допринијети да се он спаси, и срећно и безбрижно одраста са својим братом Николом.

Број телефона за информације о помоћи малом Ненаду Јокићу
00381 / 66 – 970 – 97 – 98

текући рачун код НЛБ Развојне банке
562 – 100 – 8О131994 – 48

devizni račun NLB Razvojne banke
IBAN  BA395620098122839418

Milivoje (Luka) Jokić
Polom bb
75420 Bratunac

SWIFT BIC: RAZBBA 22

Извор: Епархија зворничко-тузланска, rtvbn.com