Православна мисија у Краљевини Тонга

Драга браћо, Христос се роди! - Ваистину се роди! Ове речи су се чуле  уопште ппрви пут ове године на удаљеним острвима Тонга.  Њихов ехо је стигао до сваког места у Океанији.

Бог је закорачио  у живот и историју пацифичких острвљана, и радост коју Он улива у њихове чисте душе, огледа се у њиховим невиним лицима. Океанија је одлучила да прати Спаситеља света, Господа нашег Исуса Христа, у време кад Европа затвара врата Њему, Ономе коме она све дугује, и отвара их идолима материјализма и атеизма.
Светлост света, Христос, сишла је на земљу, да би просветлила људе, али каква штета! Они воле више таму него светлост. Али онима који верно прате Богочовека Исуса, Он пружа снагу да буду деца Господња.

Исусову Светлост су пронели мисионари Ћирило и Методије широм Европе и у друге регионе света, где су је многи други мисионари донели, и још увек је доносе, славећи име Православља.

Исус нам је дао почаст и високу мисију да одржимо православну веру и неискварену  је ширимо међу друге народе.

Христос је Истина и стварни Живот, и ми Га морамо пратити верно и заувек.

Ја се молим да се Христос, који је рођен у јаслама витлејемским, роди у срцу сваког од нас и да нас Његова милост никад не остави беспомоћне и незаштићене.

Богом благословен Божић, и срећно  вам Ново лето милости Господње 2015.

+Амфилохије Новозеландски

Извор: ОЦП