Православни у Пакистану радосно прославили васкршње празнике

Са благословом Архиепискупа источномеричког и њујоркшког г. Илариона, првојерарха Руске Заграничне Православне Цркве, 28. априла 2019. године православни верници у Пакистану радосно су учествовали у Васкршњој Литургији.

Заједница је имала прилику да се припреми током Страдалне седмице, учествујући у богослужењима почевши од Литургије на Цвети. Са пуно саосећања и чистог духа православни верни су били подучени проповедима свештеника Јосифа Фарука како да се држе свете традиције Православне Цркве током Страдалне седмице. Све службе су биле добро посећене и на њима је велики број парохијана приступио светој тајни исповести и причешћа.

Ове године током Великог поста свештеник Јосиф је проповедао вернима о свештеној традицији Руске Православне Цркве, помажући им тако у духовној припреми за Васкрс. С обзиром на то да је заједница жртва социјалне неправде, сиромаштва и угрожавања основних људских права, Руска Загранична Православна Црква у Пакистану охрабрује своју паству да буду истрајни и снажни у својој вери без обзира на околности. Светлост Васкрсења Христовог испуњава њихова срца надом на превазилажење њихових невоља. Својом борбом са искушењима и непрестаном молитвом православна заједница у Пакистану жели да ту државу учини друштвом испуњено миром и праведношћу.

Омладина при парохији Светог Сергија с љубављу је украсила салу заставама и разнобојним тракама. Пасхална радост, тријумф живота над смрћу и Христово Васкрсење доносе изобиље благодати за Православну Цркву у Пакистану и широм света.

Извор: http://orthochristian.com