Православни верници улажу у холивудске филмове чија је тема Русија

Руски православни филантропи намеравају да финансирају велики број холивудских филмова са руском тематиком. Први од ових филмова могао би бити холивудска адаптација о Великом Тамерлану, турко-монголском освајачу. Андреј Поклонски, председник Руског клуба православних филантропа, изјавио је за Известија да холивудски сценаристи управо раде на сценарију филма. Сценарио „спаја занимљиву радњу, јаке карактере и велику драму“, рекао је Поклонски, додавши да је продуцент „Екс-мена“ Ралф Винтер већ изразио интересовање за овај пројекат. Тренутно се тражи режисер.

Разматра се да амерички глумац Хју Џекмен узме улогу Тамерлана, јављају Известија. Али финансирање се не завршава са Тамерланом. Према овој вести,  ова група такође планира да инвестира 100 милиона рубаља у стварање биографског филма о Владимиру Свјатославичу, кнезу Новгорода и владара Кијевске Русије од 980. до 1015. године.

Руски клуб православних филантропа је установљен 2003. године, и окупља православне предузетнике из различитих пословних сфера.  Чланови клуба редовно доприносе обнови и реконструкцији православних саборних храмова и црквава, а донирају и дечjа сиротишта.

Извор: Pravoslavie.ru