Празнични концерт у порти Вазнесенске цркве

Под покровитељством Његове Светости Патријарха српског Иринеја, у порти Вазнесењске цркве у центру Београда, уочи Спасовдана, 20. маја 2015. одржан је Празнични концерт.

Учествовали су Хор Храма Вазнесења Господњег, Појачка група "Дамаскин", Женски трио "Аллилуиа", Омладински хор "Модус", Певачка група "Видовдан", Дечији хор Првог београдског певачког друштва, Хор Дечијег културног центра Београд, Хор Музичке школе "Стеван Мокрањац" из Врања и КУД "Никола Тесла" ГСП Београд. Концерту је присуствовао Преосвећени Епископ топлички Арсеније, викар Његове Светости Патријарха српског Иринеја, као и велики број свештеника и верника.

Старешина Вазнесењског храма, јереј Арсеније Арсенијевић, поздравним словом је отворио Празнични концерт појашњавајући значај празника Вазнесења Господњег и духовно-културних сабрања у име Христово. Преко две стотине учесника изводило је духовне композиције и српске традиционалне песме. Иако се током концерта повремено чула грмљавина, време је послужило више стотина посетилаца који су уживали слушајући празничне стихире, псалме, богомољачке песме, старе српске мелодије. Публика је на крају  на „на бис“ желела да чује децу из Врања која су извела „Ово је Србија“.

Организатори концерта су Вазнесењска црква, Производни завод Архиепископије београдско-карловачке и Радио „Слово љубве“, а добротвор Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама.

Извор: Радио Слово љубве