Празници у Епархији осечко-пољској

Празници у Епархији осечко-пољској
Празници у Епархији осечко-пољској
Празници у Епархији осечко-пољској
Празници у Епархији осечко-пољској

У суботу, 31. марта 2018. године, у храму Рођења Светог Јована Крститеља у Негославцима служено је вечерње богослужење поводом Лазареве суботе, односно дечјег празника Врбице. Вечерње су служили протојереј-ставрофор Драгомир Живанић, парох негославачки, и пензионисани свештеник протојереј-ставрофор Душан Марковић.

Певницу су водили Бошко Јаковљевић и теолог Мирослав Мишановић. Након богослужења уприличена је литија око светог храма. Беседио је прота Душан, објашњавајући садржај и смисао празника.

На Лазареву суботу, 31. марта 2018. године, у поподневним часовима, протојереј Миладин Спасојевић, парох сотински и администратор парохије моховске, служио је вечерње богослужење у храмовима Светог  Вазнесења Господњег у Мохову и Светог оца Николаја у Сотину, уз молитвено учешће верника из Мохова, Сотина и Миклушеваца.

У храму Успења Пресвете Богородице у Осијеку, 31. марта 2018. године, свечано је прослављена Лазарева субота. После свете Литургије, у поподневним часовима служенa je вечерњa службa, на коју се сабрало мноштво благочестивог народа са децом. Молитвено славећи и најављујући свечани Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим - Цвети, након вечерњег богослужења и празничне  литије око храма, освећене су процветале гранчице које су верници понели својим кућама.

Извор: Епархија осечко-пољска