Празници у Врању и Бујановцу

Празници у Врању и Бујановцу
Празници у Врању и Бујановцу
Празници у Врању и Бујановцу
Празници у Врању и Бујановцу

У дане претпразништва Рођења Христовог, у недељу коју је Наша Света Црква посветила свим мајкама - Материце, у Саборном храму Свете Тројице у Врању свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије уз саслужење пароха врањских.

По завршетку свете Литургије, у част овог празника мајки и жена, Епископ је благосиљао славски колач и жито, а приређен је и културно-уметнички програм у извођењу ученика веронауке основних и средњих школа из Врања. У сали Црквене општине Врање за све присутне овогодишњи кумови попадије Танкосава Гачић и Мила Стојадинов са породицама приредиле су трпезу љубави.

У Недељу 26. по Духовима, коју је Наша Света Црква посветила свој хришћанској деци - Детињци, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије служио је свету Литургију у Бујановцу уз саслужење пароха бујановачких и свештеника у пензији протојереја-ставрофора Перице Митића и протојереја-ставрофора Стојка Јањића.

Светој Литургији присуствовао је и велики број ученика веронауке Основне школе у Бујановцу, а овом приликом г. Давор Јанчић из Бујановца припремио је славски колач, за задравље своје породице и свих присутних. Ученици веронауке, по завршетку свете Литургије, приредили су пригодан културно-уметнички програм.

Извор: Епархија врањска