Празник Силаска Светога Духа у Дринић-Петровцу

У Општини Дринић-Петровац, малој општини насталој након потписивања Дејтонског споразума, којим су само два села предратне Општине Бос. Петровац припала Републици Српској, својим активностима уистину преставља једно позитивно озрачје и примјер како се и у тешким временима може и мора борити и опстати на својим огњиштима.

Чим су се након рата 1992-1995.г. иоле нормализовале прилике Срби Дринића почели су размишљати и о градњи прве цркве у њиховом селу, сада општини. И тако прво купише земљишну парцелу и од 2000/01. до прошле 2010.године подигоше велељепан храм којег по приједлогу и благослову Његовог Преосвештенства г. Хризостома посветише Светој Тројици, односно празнику Силаска Светога Духа на апостоле.

Ове 2011.године по први пут по освећењу храма свечано и величанствено прослави се и храмовна слава. Свету архијерејску литургију слижио је Преосвећени Владика Хризостом, а саслуживали су му: протојереј Милан Перковић, протонамјесник Синиша Сердар и јереј Никола Аркула,те ђакон Ален Марић.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка