Празник Светих Арханђела у Јопи

Празник Светих Арханђела у Јопи
Празник Светих Арханђела у Јопи
Празник Светих Арханђела у Јопи
Празник Светих Арханђела у Јопи

У среду, 21. новембра 2018. године Јерусалимска Патријаршија прославила је празник Сабора арханђела Михаила и Гаврила и свих небеских сила бестелесних у Јопи, у манастиру Јерусалимске Патријаршије посвећеном Арханђелу Михаилу. Mанастира црква је била потпуно уништена у пожару и поново је изграђена од темеља од стране игумана архиепископа јопског Дамаскина.

У овом манастиру Божанску Литургију је служио Његово Блаженство патријарх јерусалимски Теофил уз саслужење митрополита назаретског Киријака, архиепископа константинског Аристарха, архиепископа јопског Дамаскина, митрополита јелинопуљског Јоакима, и гостујућег митрополита неакринског и каламаријског Јустина, светогробних јеромонаха, архимандрита Јеронима, игумана Феса у Јордану; архимандрита Нифона, игумана у Ремли; и архимандрита Андреја, арапских свештеника, архиђакона Марка и ђакона Софронија и Евлогија.

На Литургији су појали студенти Патријаршијске школе, као и хор Заједнице у присуству великог броја арапских верника, руских и румунских поклоника, и амбасадора Грчке у Тел Авиву.

После Литургије одржан је пријем у игумановој келији у част Патријарха и гостију.

Извор: Јерусалимска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)