Празник Светог Саве прослављен у Окучанима

Празник Светитеља Саве – првог Архиепископа и просвјетитеља српског, молитвено је прослављен 27. јануара 2017. године у свим храмовима Епископије славонске. Са вјерним народом и гостима, са сестринством манастира Јасеновац и свештеним клиром, уз саслужење јереја Кирила Татарке пароха из Мишколца код Будимпеште, јереја Огњена Тенџерића, пароха новоградишког, и протођакона Милана Томашевића, свету архијерејску Литургију у храму Светог Димитрија у Окучанима служио је Његово Преосвештенство Владика пакрачко-славонски г. Јован.

Након причешћа светим Даровима у којим су удио узели скоро сви окупљени, нарочито млади Светосавци, благословом владике Јована оци су у славу Божју а у част и спомен Светог Саве са вјерним народом и дјецом освештали славски колач и жито, а затим су уприличене традиционалне светосавске рецитације.

Благодарећи труду и љубави наше браће и сестара из Словеније, породице Радмановић из Канаде, предузећа Венера и сабрања Баштионик из Бање Луке, и ове године младим Светосавцима подјељени су Светосавски поклони. Овом приликом дјеци и окупљеним вјерницима подијељен је и дјечји часопис Светосавско звонце.

Извор: Епархија славонска