Празник Светог Саве у Новој Пазови

Светосавске свечаности у храму Свете Петке овог 2017. Лета Господњег почеле су уочи Савиндана празничним вечерњим богослужењем, настављене на празник светом Литургијом коју су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић и ђакон Светогор Сандић. Појао је хор „Свети владика Николај Српски.“ 

Ђакон Светогор Сандић је прочитао Светосавску посланицу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, којом Његово Преосвештенство посебно апелује на значај очувања породице. По завршетку свете Литургије обављен је славски обред и избор светосавских кумова за 2018.г одину. Уследиле су дечје рецитације и певање песама Светом Сави.

У 12 часова протојереј-ставрофор Миле Јокић обавио је славски обред у дечјем вртићу „Полетарац“. У 13 часова сви пароси новопазовачки са ђаконом учествовали су у славском обреду у Основној школи „Растко Немањић - Свети Сава“, а началствовао је протојереј-ставрофор Миле Јокић који се овом приликом обратио пригодном беседом у којој је захвалио овогодишњем куму Николи Боснићу на несебичном труду и дару,  и директору школе Страхињи Благојевићу.

У 18 часова Светосавска академија почела је вечерњим богослужењем које су служили протојереј Богдан Михајловић и јереј Марко Симић. Затим се бедедом народу обратио ђакон Светогор Сандић. Уследиле су дечје рецитације. 

Вероучитељи Димитрије Милановић, Бранка Јованчевић и ђакон Светогор Сандић спремили су 70 малишана који су рецитовали. Протојереј-ставрофор Миле Јокић је поделио деци светосавске пакетиће.

Извор: Епархија сремска