Празник у Нишу

Празник у Нишу
Празник у Нишу
Празник у Нишу
Празник у Нишу

На дан када се света Црква молитвено сећа васкресења Лазара Четвородневног из мртвих, Његово Преосвештенство Епископ рашко-приренски и косовско-метохијски г. Теодосије, заменик Епископа нишког, началствовао је евхаристијским сабрањем у храму Светог апостола Луке у Нишу.

Епископу је саслуживало братство овог светог храма као и многобројни народ који се на велики празник сабрао око трпезе Господње. Након читања Божанског Писма, епископ Теодосије је поздравио све сабране говорећи о смислу празника. Велики број верника, а нарочито најмлађих, примио је свете Тајне Христове.

У навечерје празника Цвети, када се Црква Христова молитвено сећа Његовог славног уласка у Јерусалим, у нишком Саборном храму служено је празнично бдење. Пре богослужења, литија предвођења Епископом г. Теодосијем, са великим бројем верника са малишанима који су у рукама носили врбове гране, прошла је улицама града Ниша. Након литије у Саборном храму епископ Теодосије са свештенством одслужио је празнично бдење и осветио врбове гране.

Извор: Епархија нишка